Aloitussivu
Historia
Elämä Eskona
Maailmankartalle
Kuvagalleria
Jalkapuu
Novelli
Kirjoita vieraskirjaan
Vinkkejä
Kunnon sivut
Luen ajatuksiasi
Huippusivuja
Opetuksia
Saarnoja
Vain miehille
Kiitokset
Yhteydenotot 
Eskon vinkkejä

Niltä sivuilta saat vihjeitä elämän eri aluleilta bensan hinnasta kevytruokaohjeisiin. Jos sinulla on hyviä vinkkejä (Niksi-Pirkka -tyyliin), lähetä niitä julkaistavaksi
 

A
Aalto Alvar, alajärveläinen rakennusmestari
Aalto Jorma S, lakimies, oikeuskansleri
Aalto Kalervo, ylihärmäläinen metallimies
Aalto Mikko, riihimäkeläinen pastori

  Alkoholismi on sairaus, josta ihminen ei yleensä selviä omin voimin. Apua voi saada AA-kerhosta, Minnesotahoidosta tai Jumalalta. Tiesitkö muuten, että Koskenkorvapullon hinnasta on 88% veroa ja olutpullossa on veroa n. 40 cent.
Always = aina, joko ilman siipiä tai siipien kanssa.
Anoreksia on vakava sairaus, joka voi hoitamattoman johtaa jopa kuolemaan. Siksi syön paljon ja monta kertaa päivässä, jotten sairastuisi anoreksiaan.
Arkkitehti, henkilö joka suunnitteli Nooan arkin.
Armolahjoja ei saa millään konsteilla, koska niitä ei ansaita, vaan ne ovat lahjoja.

B
Bensa maksoi 23.08.05 Alajärvellä noin 1.30€. Koko maan polttoaineiden hinnat löydät tästä
Blondi, vaaleahiuksinen älykäs nainen.
Blondivitsit kuvaavat vaaleahiuksisen naisen älykkyyttä.

C
Ravintolat huomatkaa, että cocktail-tikut eivät ole hammastikkuja.

D
Diesel-öljy maksoi Alajärvellä 23.08.05 noin 99,9 senttiä.

E
Energiansäästölamput eivät tule juurikaan halvemmiksi kuin tavalliset hehkulamput, koska ne ovat niin kalliita. Lisäksi ne eivät tahdo syttyä pakkasessa ja valo on huono. Todellista säästöä sähkönkulutuksessa tulee loisteputkilla.
  Euro (€) on Euroopan yhteinen raha. Kaikki kallistui eurojen myötä, esim. kahvikuppi baareissaja ravintoloissa maksaa lähes yhtä paljon kuin puolen kilon kahvipaketti. Puolen kilon kahvipaketista tulee 70 kuppia kahvia.
Evolutionismi on eräs teoria elämän synnystä.

F

G
Grillaus: ulkogrillin voi ekologisimmin lämmittää pienillä puupilkkeillä. Ei tarvita grillihiiliä eikä sytytysnestettä. Kun niitä polttaa tarpeeksi, lopputulos on erinomainen eivätkä grillituotteet maistu sytytysnesteelle.
Golgata (arameaa = "pääkallo", latinaksi Calvaria), Jerusalemin ulkopuolella ollut kukkula, jossa Jeesus ristiinnaulittiin.
Golgatan Olga, erään uskonnonopettajan lempinimi.

H
Hiihtoa voi Alajärvellä harrastaa eri kylillä valaistuilla laduilla. Myös Sikkilän kalliolle on vedetty latu alkaen urheilukentältä. Erinomainen valaistu hiihtolatu (12 km) löytyy Vimpelistä Vatpakan ja Lakeaharjun väliltä Maasto on vaihtelevaa. Ja jos lähtee Luoma-aholta, voi hiihtää jopa 18 km:n lenkin.
Hilseen saa parhaiten lähtemään Apteekista saatavalla Nizoralilla tai kaupasta saatavalla Head and Shoulders -shampoolla, myös jokin kampaamotuote auttaa joitakin. Apteekkituote on 4 kertaa kalliimpi kuin kaupan tuote, mutta riittoisa. Kampaamotuotteet ovat noin 2 kertaa kalliimpia.

J
Jehovantodistajat ovat harhaoppi, jonka mukaan Jeesus ei ole kaikkien syntien sovittaja.
Jääkarhut ovat vasenkätisiä.

K
  Kalastus on halpa ja mukava harrastus ja sopii koko perheen harrastukseksi. Onkimista ja pilkintää varten ei tarvita mitään lupaa, mikäli ei ole kyse lohilammikosta tai -joesta. Virvelöintiin tarvitaan viehelupa ja valtion kalastuskortti.
Kaste: Raamatun mukaan voidaan ihminen kastaa lapsena tai aikuisena. Sen sijaan väärin on kastaa uudelleen (Ef 4:5).
Kevytruokia:
- Broilerkeitto: n.350 gr marinoituja tai hunajaisia broilerin suikaleita, 1,5 l vettä, 2 dl pätkäspaghettia, 1 paprika, 1-2 kanaliemikuutiota, 1 rkl currya, pussi keittojuureksia, (1-2 tl tuorejuustoa, 2 rkl persiljasilppua). Keitä spaghetit ja paprikanpalat puolikypsiksi curryllä maustetussa kanaliemessä. Lisää broilerinsuikaleet kahdessa erässä kiehuvan liemen joukkoon. Keitä 10 min. miedolla lämmöllä. Lisää keittojuurekset(ja mahdollinen tuorejuusto). Hauduta 10 min. Tarkista maku (ja ripottele pinnalle vielä mahdollinen persilja).
- Jauhelihakeitto:Todella kevyen keiton saat ostamalla Jalostajan jauhelihakeiton, vain 150 kcal.
- Vihannessuikalekeitto: keitä annos lihalientä ja kiehauta siinä pussi tai kaksi vihannessuikaleita. Kun ne ovat pehmeitä, soseuta tehosekoittimella. Todella kevyttä, herkullista ja kaunista.
Kieli on ihmisruumiin vahvin lihas
Kirkossa voi käydä ainakin silloin tällöin, jos ei jaksa joka pyhä. Joka paikkakunnalla on kirkko.
Kissakalalla on yli 27.000 makuaistia.
Kiusaajaa vastaan paras ase on lyödä sitä Raamatulla päähän ja vielä rukoilla.
Hanki hyvä ihminen kompostori! Sen voi tehdä itse tai ostaa kaupasta. Tarvittaessa voin auttaa kompostorin teossa. Apua voit pyytää sähköpostiosoitteestani. Itse tehtynä kompostori tulee maksamaan vain 100 € ja sinne mahtuu kuutio tavaraa. Kätevin on kaksiosainen kompostori. Internetistä saa ohjeita kompostointia varten, katsotaanko?
Krokotiili ei saa kieltä suustaan ulos.
Köyhien ei kannata ostaa mitään halpaa.

L
Laihdutus on vaikeaa. Tässä yksi konsti: Pään hakkaaminen seinään kuluttaa 150 kaloria tunnissa.
  Alajärven lihatiskit Ruokavinkissä ja K-market Alajärvessä.
  Parhaan Lottovoiton saa, kun ei lottoa ollenkaan. Jos viikossa lottoaa vaikka 2,5 €:lla, säästyy vuodessa 130 €. Jotta pääsisi omilleen, pitäisi vuodessa saada n. 15 kertaa 4 oikein tai 4 kertaa 5 oikein. Jos kaikesta huolimatta haluat lotota, tutustu lottovihjeisiin.
M
Munkkitaikinan saat kätevimmin leipäkoneella (käsiä sotkematta). Mittaa kulhoon kuivat aineet (6 dl vehnä-jauhoa, 0,5 dl sokeria, 1 tl suolaa, 2 tl kardemummaa, 3 tl kuivahiivaa). Pane joukkoon 50 gr sulatettua voita tai margariinia tai ruokaöljyä ja lopuksi 2,5 dl lämmintä maitoa. Valitse koneesta taikinaohjelma (n.50 min). Kun kuulet äänimerkin, lisää vielä sokeria 0.5 dl. Kun taikina on valmis, anna sen kohota vielä kulhossaan.
Muurahainen kaatuu aina oikealle kyljelleen kuollessaan myrkkyyn.

N

O
Oikeakätinen elää keskimäärin yhdeksän vuotta pitempään kuin vasenkätinen. Valitse sinäkin oikea käsi.
Sian orgasmi kestää 30 minuuttia.
  Paras onkipaikka Alajärvellä on kirkkorannassa. Sieltä saa kesäisin ongella yli kiloisia lahnoja. Harmi vain, että niitä ei voi syödä, koska ne maistuvat mudalle. Mutta mukava niitä on onkia.
P
Piereskely ei ole kovin sivistynyttä. Lisäksi se tuhoaa otsonikerrosta. Jos piereskelisit yhteen menoon 6 vuotta ja 9 kuukautta, olisit saanaut aikaan kaasumäärän, jolla tuotetaan ydinpommin sisältämä energiamäärä.
Pituushyppy: Kirppu pystyy hyppäämään 350 kertaa ruumiinsa pituisen matkan, ihminen 4,5 kertaa.
Suomen presidentit: Pörssiosakkeet ovat olleet viime vuosina kovassa laskussa. Hyvää osaketta on vaikea nimetä.

Q

R
Raamattu: Kristittyjen Pyhä kirja. Sanahaku Raamattuun.
Koiraspuolinen rukoilijasirkka ei voi paritella, jos sen pää on kiinni omassa ruumiissaan. Esileikissään naaras leikkaa koiraan pään irti ja sitten parittelu onnistuu.
Ruotsalaisvitsi: Ruotsalainen kävi ostamassa pizzan pizzeriasta. Myyjä kysyi, pannaanko se kuuteen vai kahdeksaan osaan, johon ruotsalaismies vastasi: "Tietenkin kuuteen. Enhän minä jaksa kahdeksaa palaa syödä."

S
Ihminen ja delfiini ovat ainoat lajit, jotka harrastavat seksiä vain nautinnon vuoksi.
Sielunhoidollisia keskusteluja voi käydä mm. seurakuntien työntekijöiden kanssa. Käytössäsi on myös palveleva puhelin joka ilta klo 19.00-24.00, puh. 10071. Alajärven seurakunnan sielunhoitopuhelin keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 19.00-21.00, puh 5572245 (suunta 06). Näissä kaikissa sinua kuunnellaan luottamuksellisesti ja voit tehdä sen nimettömänä.

Silmälasien puhdistus: Sekoita puoli teelusikallista astianpesuainetta (mieluiten Fairya) puoleen litraan vettä. Jopa optikkoliikkeet käyttävät sitä ja puhdasta tulee. Ainut huono puoli on, että siitä ei tule huurteenpoistopintaa laseihin.

T
Tahranpoisto. Lähes kaikki tahrat lähtevät, kun tietää oikeat aineet ja keinot. Syntitahrat saa puhtaaksi vain Jeesuksen verellä.
Takat: Kivitakan saa parhaiten puhdistettua noesta PataPatalla tai vastaavalla teräsvillapallolla. Samaten voi puhdistaa myös lasiluukut. Lasiluukut voi puhdistaa helpoimmin kastamalla kostea talouspaperi takassa olevaan tuhkaan ja pyyhkimälläsillä noki pois luukuista, kuivaus puhtaalla talouspaperilla (teho perustuu tuhkassa olevaan lipeään). Ne voi pestä myös hyvällä pesuaineella, kuten Colden 10 tai Swipe. Lämmitysteholtaan paikalleen muurattu takka on parempi kuin kivitakka, koska se lämpenee hitaasti, mutta myös jäähtyy hitaasti. Lisäksi se on halvempi.
Kivitakan sytytys: lado puut pystyyn ja sytytä vasta ladonnan jälkeen päällimmäiset puut. Näin luukut eivät nokeennu niin helposti.
Tiiliä on ainakin kahdenlaisia: poltettuja ja kalkkikivisiä. Poltettu tiili on yleensä kestävämpi eikä likaannu niin helposti. Likaantuneen kalkkikivitiilen saa puhtaaksi teräsharjalla, lisäksi harjauskohtaa kannattaa hangata kalkkikivitiilen palasella.
Torakka voi elää 9 päivää ilman päätä ennen kuin se kuolee nälkään.
Kun tuuli kääntyy, älä rakenna tuulensuojaan. Rakenna tuulimylly!

U
Univelka. On sanottu, että kuolema kuittaa univelat.

V
Lasten vaipoista kalleimmat tulevat halvimmiksi, koska niitä ei tarvitse vaihtaa kovin usein.
Vitseistä parhain läytyy Internetin sivulta.

X

Y
Ylihärmä on erään Rehupiiklesin laulun nimi.

Z

Å

Ä
Ääni on energiaa. Jos huutaisit yhtä soittoa 8 v 7kk ja 6 päivää, olisit tuottanut tarpeeksi äänienergiaa lämmittämään yhden kupin kahvia.

Ö

 
Testaa uskosi
Kohota itsetuntoasi
Hiljenny
Muovaa päätä
Kurkista vieraskirjaan
Tutustu Eskon huippupimeisiin sivuihin!
        http://koti.japo.fi/~ekallio