SÄHKÖN TUOTANNOSTA, HINNOISTA JA HYVINVOINNISTA


Sähkö, joka kotejamme mm. valaisee, lämmittää ja viihdyttää, saapuu meille jakelukaappien kautta, muuntajan välityksellä voimalaitokselta, sähkön tuottajalta. Osittain on asia vielä hyvin, sillä kaikkia voimalaitoksia eivät samat naamat omista ja johda, vaan joitakin on vielä säilynyt kuntien omistuksissa, vaikkakin niiden tuotto kysyntään ja tarpeeseen nähden on pieni.

Ennen kuin joku keksi alkaa ryöstämään ihmisiä sähköllä ajamalla sen pörssiin, sähkön hintaan vaikuttivat mm. voimalaitosten rakennukset, peruskorjaukset ja raaka-aineen hinta. Nykyään siihen vaikuttaa myös se, kuinka suhdanteet pörssissä laskee tai nousee ja sataako Norjassa paljon vai vähän, aina voi nostaa hintaa. Samallahan se vaikuttaa inflaatioon, mutta ei se haittaa, kun ei se oo ennenkään haitannut. Pörssikurssit on niin tärkeitä, nehän on meidän hyvinvoinnin mittareita, eikä suikaan työpaikat, niinkun pitäsi olla.

Sähkö, vesi, ym. asumista ja elämistä koskevat tuotannot pitäis olla valtion tai kuntien omistuksessa, niinkun ne ennenkin olivat. Silloin valtio tai kunnat määräisivät niiden hinnat, eikä pörssiyhtiöt ja markkinahintaiset pelurit. Pitäisi saada yhteiskunnan ohjaus kaikkiin elämistä ja asumista koskeviin tarpeellisiin hyödykkeisiin, sitten se ei olisi pelureiden käsissä.

Eduskunta pystyisi siirtämään ne kaikki omaan omistukseensa ja kansallistamaan kaikki tarvittavat tarpeelliset yhtiöt lainsäädännöllä, ja näin pitämään elämisen hinnat kohtuullisina, jos se vaan haluaisi. Vaan eipä halua. Meillä on siis ongelma. Ongelman nimi on piikki perseessä. Se ei parane asperiinia syömällä, vaan sillä että otetaa piikki pois. Käytännössä se meinaa sitä, että yhtään eduskunnassa istuvaa ulkoistajaa ja yksityistäjää, sekä globalistia ei saa enää äänestää sinne uudestaan. Pitää tarkasti katsoa ettei ne samat puolueet ja Suomen talouden romahduttajat pääse sinne enää tuhojaan tekemään. Eikä valtion virkoihin saa ottaa henkilöitä, jotka ajavat omia ja ulkomaisten sijottajien etuja oman kansansa hyvinvoinnin kustannuksella.

Erkki Ketola
Tampere