Rauhanomainen, mutta ärhäkkä Kansanliike on oikeassa ominaisuudessaan vartija, joka valvoo Suomen kansan etuja joka kaupungissa, sekä vahtii kansanedustajien toimia, että he ajavat kansan etua ohi omansa/puolueensa edun.
 

Kansanliikkeen on mahdollista voimallaan korjata kaikki epäkohdat sekä vääryydet joka elämänalueella, jotka lain sekä lainvalvojien sallimana suomalaisia rasittaa.

Kansanliike ei ole puolue, joka tavoittelee omaa etuaan ja käyttää tavoitteeseen päästäkseen hyviä asioita ja näppäriä puheita, unohtaen ne heti vallankahvaan päästessään.

Kansanliikkeessä ei ole kenenkään henkilön omaneduntavoittelua, sillä kaikken epäkohtien korjaamiset koskevat koko yhteiskunnan, yhteisöjen, ja ympäristön  parasta.

Kansanliikkeen arvo ei ole rahan arvo. Tärkeintä on ihmisyys ja inhimillisyys, mikä ei suinkaan aja väärinteoista rankaisemisen ohi turhalla ja typerällä säälillä sekä kaiken kuoliaaksi ymmärtämisellä.

Koska päämiehet ovat myyneet vapautemme ja kykymme puolustaa maatamme eeuun taskuun, on kansanliikkeen ensisijainen ja tärkein tehtävä palauttaa Suomeen itsenäisyys kera alkuperäisen perustuslain, vallankolmijaon,sekä laillisen valuuttamme, joka on edelleenkin markka penneineen. Eeuut ja eurot saa mennä niin pitkälle kun pippuri kasvaa - ja jos mahdollista, vielä pitemmällekin.