Lintuleipä
Ainekset:
n. 12 dl seos jauho ja puurohiutaleita
2-3 munaa (hienonna kuoret kuiva-aineiden sekaan)
3-4 dl porkkanaraastetta
1 prk vauvan vihannessosetta (pieni)
1 prk vauvan hedelmäsosetta (pieni)
1 prk vauvan kanasosetta (pieni)
loraus rypsi, tai oliiviöljyä sekä mehua
kuivahedelmän paloja, rouhittuja pähkinöitä,
hunajaa, voikukan lehtisilppua...
Valmistus:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita kosteat ainekset keskenään
3. Sekoita kuivat ainekset kosteisiin aineksiin
4. Lisää porkkana raaste
5. Sekoita hyvin ja lisää nestettä sen verran,
että taikinasta tulee sopivan pehmeää
6. Levitä uunipellille, tai isoon lasagnevuokaan
7. Paista kypsäksi n. 175 asteessa, jäähdytä, kuutioi, tarjoile.
Pakasta loput ja tarjoile sulatettuna.