keskiviikko, maaliskuu 04, 2009

DealExtreme.com, kiinalainen uusivuosi ja Reality

Kokeilin tässä helmikuun alussa tilata sekalaista elektroniikkaa suoraan sen alkulähteiltä eli Hong Kongista (Kiinassa, ei se suomen Hong Kong). Deal Extreme listaa sivustollaan älyttömän määrän poskettoman halpaa ja varsinkin tarpeetonta härpätintä. Eikä firmalla näytä olevan sitten minkäänlaista moraalista vastuuta tuotteistaan, sillä valikoimaan näyttää kuuluvan mm. akkuporakoneen näköinen automatisoitu tiirikointi laite sekä GPS signaalin estolaitteistoa (niissä kalliimman pään ajoneuvoissa on saatavilla GPS signaalilla toimiva varastetun auton paikannin tai mahdollisesti käyttötarkoituksena onkin estää 'niiden' seuranta (melkein yhtä hyvä tähän tarkoitukseen kuin foliohattu(muttei yhtä komea))). Puhumattakaan nyt koomisista tuoteväärennöksistä.... niinkuin saatavilla oleva NOKLA kännykkä.

Sitä saa mitä tilaa periaattella pistin 50$ sekalaiseen valikoimaan 2$ pikkulaitteita ja eikun pikkulapsen kärsivällisyyydellä odottelemaan. Meni viikko ja meni toinen. Pientä huolestumista alkoi olla jo ilmapiirissä, mutta pikaisesti kyseisen putiikin foorumeita luettuani ymmärsin, etten ollut lainkaan yksin. Foorumit oli täynnä vihaisia viestejä asiakkailta ja hieman tiedonjyvääkin. Kiinan pojat olivat viettämässä sikäläistä uuttavuottaan, eikä tavaraa ollut eikä tullut ennen sitä. Tarjosivat rahoja takaisin, jos ei jaksa enää odottaa... Minähän en leikkiä kesken viitsinyt enää tässä vaiheessa jättää vaan odottelin vielä sen viikon verran ja eiköstäjookosta sieltähän sitten tulikin jo ilmoitus, että nyt ovat herran tuotteet matkalla Hong Kongin postal servicellä. Enää ei kauaa tarvinnutkaan odotella ja hilavitkuttimet saikin hakea postista.

Paketistä löytyikin ihan tilatut tuotteet mm. taskulamppu, akku, laturi, usb sormihiiri ja magneettikytkimellä olevia led lamppuja. Turhaa krääsäähän nämä kaikki olivat, mutta firmassa ei varsinaisesti ollut mitään vikaa ja hinta oli todella alhainen. Erityismaininnan ansaitsee perinpohjainen foorumi, jossa kaikista vermeistä löytyy käyttäjien arvosteluja.

ModDB mod of the year 2008 kilpailun voitti tälläviikolla project reality. Se ainoa oikea modi, jota en vain pysty tarpeeksi ylistämään. Kahtena edellisenä vuotena se olikin hopeasijalla, joten olihan sen kullankin aika tulla. Nyt luultavasti alkaa helppo ankanmetsästys kausi, kun tuon voiton myötä tulee paljon uusia kokeilijoita. Tervetuloa! Nähdään minun tähtäimieni läpi!